MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

05 Aralık 2017, Salı

FETÖ’nün finoları!

ABD'nin New York kentinde kirli bir tiyatro sergileniyor. Halkbank üzerinden Türkiye'yi ekonomik olarak çökertme amaçlı 'oyun'dan bahsediyorum. Önce olayın, 'rüşvetle', 'yolsuzlukla' alakası olmadığını bilelim. Mahkeme, 70'li yıllarda ABD'nin OHAL döneminde çıkardığı KHK'lara göre bir 'yargılama' yapıyor. Buna göre, ABD'nin bir ülkeye ambargo koyması halinde, buna uymayan başka ülkeleri, kendi iç hukuklarına göre 'yargılayacağını' söylüyorlar.

Şimdi 'tiyatro'yu deşifre eden 'oyunculara' bakalım. 2014 ve 2015 yıllarında, yani 17-25 Aralık 2013'teki FETÖ'nün emniyet-yargı soslu darbesinin ardından FETÖ, ABD'deki bazı savcı ve hâkimleri Türkiye'de misafir ediyor. Bu gelen ABD'li yargı mensupları FETÖ toplantılarında bol bol ahkâm kesiyor. Hatta birisi, "Bu yolsuzluktur, benim önüme gelse bunlara gün yüzü göstermem" minvalinde sözler sarf ediyor.

***

FETÖ'nün Türkiye'ye getirerek 17-25 Aralık güzellemesi yaptırdığı o birileri şimdi ABD'deki tiyatronun ana aktörleri. Onlardan birisi, şimdi New York'ta kurulan 'tiyatro'nun 'hâkimi.' Bir diğeri, 'savcı'sı, başka birisi de aynı davanın savcı yardımcısı.

Mahkemede Zarrab gibi 'tanık' olanlar arasında, FETÖ firarisi eski polisleri mi ararsınız, yine FETÖ firarisi eski bürokratları mı ararsınız, tonla var. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan FETÖ finosu sözde gazeteciler de tiyatro sahnesinden bir saniye olsun ayrılmıyorlar.

Tiyatroyu canlı izleyip sosyal medyadan yayın yapan bu FETÖ finoları, göbek atarak "İşte şimdi Erdoğan gidiyor. Yüce Amerikan adaleti Türkiye'yi mahkûm edecek" diye sevinç çığlıkları atıyor.

***

İşte bu FETÖ finolarından birinin Twitter'dan "Adalet Batı'dan doğuyor, Erdoğan gidiyor" temalı mesajlarından birisi dikkatimi çekti. Altında "solcu ve Kemalist" olduğunu iddia eden birisi, "Hadi bakalım. Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin" diye yazmıştı.

Başka bir yorumcu ise bu 'Solcu ve Kemalist' olduğunu iddia eden kişiye, "Siz yıllarca 'Kahrolsun Amerika', 'Kahrolsun emperyalizm' dediniz. Şimdi ise Erdoğan nefretinden ABD'yi kurtarıcı gibi görüyorsunuz. ABD ülkemizi işgal etse sevinecek hale gelmişsiniz, yazık!" diye yazınca ne cevap verdi biliyor musunuz? FETÖ finolarına bel ağlayan bu zavallı, aynen şöyle yazdı: "Ben ABD'den nefret ediyorum ama Erdoğan'dan daha çok nefret ediyorum. Hele ABD Erdoğan'ı bir indirsin. Biz Türkiye halkları olarak birleşir ABD'li conileri ülkemizden kovarız..!"

Vah vah vah…

Gerçekten böyle düşünenler varsa, geçmiş olsun. Erdoğan'ı millet getirdi millet götürür ancak...

SON DAKİKA