Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

15 Haziran 2015, Pazartesi

7 Haziran'la yıkamayacaklarını kendileri de biliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorlar, bu nedenle seviniyorlar, sebeplerini biliyoruz. Peki bu sevinçlerini niye bu kadar yeği göğü inletircesine açıktan yapıyorlar?
Çünkü 7 Haziran hiçbir şeyin sonu değil. Bunu onlar da biliyor. Mücadele devam ediyor, Erdoğan'ı bir seçimle deviremeyeceklerinin çok iyi farkındalar, bu nedenle var güçleriyle "kaybetti, yaşasın" diye bağırarak yeni bir algı oyunu oynuyorlar.
Ak Parti yüzde 41 oy aldı, tek başına iktidar olamıyor. Bu sonuca göre başkanlık sistemi de şu an için gerçekleşmiyor.
İsrail, İngiltere, Amerika ve diğer Batı ülkeleri bu nedenle sevinç içerisinde. Ama şunun da farkındalar, Ak Parti seçimin birincisi, Erdoğan ise hala Cumhurbaşkanı.
Koalisyon olacaksa da erken seçim olacaksa da Ak Parti yine en avantajlı. Yani öyle bir çırpıda kurtulamıyorlar.
Medyaları 7 Haziran akşamından itibaren hiç susmuyor. Özellikle "kaybetti" vurgusu yapılıyor. En çok da İsrail yapıyor bunu hatta kutlamaların üzerine bir de yeni süreçle ilgili planlarını da ortaya döküyorlar.
Günlerdir yazıp çiziyoruz, "bu İsrail neden bu kadar seviniyor" diye, "Türkiye'deki seçim sonucuyla neden bu kadar ilgililer" diye.
Erdoğan yönetimindeki Türkiye her seferinde onların tekerine çomak soktu. Akdeniz'de doğalgaz gasp ettiler, Türkiye'yle birleşip satmak istediler, Erdoğan "olmaz" dedi. Bir de doğalgazı gasp edemesinler diye Akdeniz'e araştırma gemisi gönderdi.
Filistin'e yaptıklarına karşı duran tek isim yine Erdoğan oldu.
Mısır'da darbe yaptılar, karşılarına bir tek Erdoğan çıktı. Mossad yıllardır Türkiye'yi arka bahçesi gibi kullanıyordu, Erdoğan geldi, Türkiye'den ayaklarını kesti.
Doğalgaz ve petrolden dünyaları götürüyorlardı, Erdoğan geldi, götüremez oldular. Faiz lobisiyle Türkiye'yi yıllardır parmaklarında oynatıyorlardı, Erdoğan geldi, onlara akan musluğu kapattı.
İşte bu yüzden 7 Haziran seçimi Türk halkından çok onları ilgilendiriyordu ve işte bu yüzden 7 Haziran'da çıkan sonuca MHP'li, CHP'li, HDP'li, Fettullahçıdan çok onlar sevindi.
Sevinirken sanki kantarın topuzunu kaçırır gibi oldular, İsrail'in eski Cumhurbaşkanı çıkıp konuştu "çok memnunum" dedi, o nedenle sorduk "yahu siz niye bu kadar mutlusunuz" diye.
Bitmeyen sevinçlerinin nedenine gelince, aslında onlar da farkındalar Erdoğan'a da Ak Parti'ye de bir şey olmadı, hepsi yerli yerinde duruyor.
Tamam bazı noktalarda bir duraklama olabilir ama 7 Haziran hiçbir şeyin sonunu getirmedi.
Bunu çok iyi biliyorlar fakat "bir gedik açtık, arkasını da getirmeliyiz" şuurundalar. Yani mücadeleleri devam ediyor, edecek.
O yüzden algı oluşturmaya çalışıyorlar, psikolojik olarak her gün yazıp, çizerek, Türk halkına algı oyunu oynuyorlar.
Erdoğan'ı itibarsızlaştırmaya devam ediyorlar. "başka ülkelere karışırsan, terörü desteklersen, Kürtlere bilmem ne yaparsan, özgürlükleri kısıtlarsan" yalanlarıyla seslerini daha da yükseltip, "işte sonu bu olur" diyorlar.
İnanmayın bunların söylediklerine çünkü kendileri de inanmıyorlar ortada bir kayıp ya da kaybeden olduğuna ama bilerek, kasten, psikolojik olarak zayıflatmak için yarın öbür gün tekrar önümüze sandık geldiğinde Türk halkının kafasını karıştırabilmek için bu tezgahı kullanıyorlar.

SON DAKİKA