Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

29 Haziran 2015, Pazartesi

DAİŞ'İ KİM NASIL KURDU?

2013 Kasım ayından bu yana Türkiye ile terör örgütlerini yan yana getirmeye kalkan Batı medyası ve onların Türkiye'deki uzantıları şimdi yine Kobani üzerinden aynı iftira kampanyasına başladılar.
Oysa DAİŞ'in bir hikayesi var, Bağdadi'nin de, El Kaide'nin de ama bu hikayelerin hiçbir satırında o vatan hainlerinin iddia ettikleri gibi Türkiye'nin adı yok.
Ebubekir Bağdadi, DAİŞ'in lideri.
2003'teki Irak işgalinden sonra Amerikalılar tarafından yakalanarak hapsedildi. Bucca cezaevinde tutuldu, 2009'da Obama yönetimi tarafından serbest bırakıldı.
Obama'nın başkanlıktaki ilk aylarıydı, Bağdadi, Bucca cezaevinden tahliye edilirken, kampta görevli Amerikan askerlerine "sizinle görüşeceğiz" demişti.
Bağdadi'nin cezaevi çıkışında verdiği mesaj, 2009 tarihi için, sıradan bir mahkumun, sıradan bir meydan okumasından ibaret sanıldı.
O sözlerin muhatabı olan Amerikan askerlerinden biri, yıl 2014 olup, DAİŞ terörü gazete, televizyon manşetlerine çıkınca, Bağdadi'yi tanıdı.
Bağdadi'nin 5 yıl önceki mesajı için "o zaman anlamamıştık ama şimdi anlıyoruz" diye gazetelere röportaj verdi.
Demek ki DAİŞ gelişi güzel kurulmamış, Bağdadi denen adam da sıradan bir esir ya da mahkum değilmiş.
Bu iş bir proje, tıpkı El Kaide-Usame Bin Ladin örneğinde olduğu gibi hatta ondan bile daha proje.
Proje dedik çünkü Amerika, Irak'ta birilerini yakalayıp, hapsediyor, sonra Başkanlık seçimi yapılıp, "Irak'tan çekileceğiz" vaadiyle seçilen yeni Başkan göreve gelince, o esirler serbest bırakılıyor, sonra o salıverilen esirler bir terör örgütü kurup, Ortadoğu'yu parmaklarında oynatmaya çalışıyor.
Bir başkan, bir esir, bir salıverme hikayesi ve sonrasında bir terör örgütü.
Obama-Bağdadi-Bucca Cezaevi-DAİŞ terör örgütü.
Bir de şuna bakın,
Bir başkan, bir esir, bir salıverme hikayesi ve sonrasında bir terör örgütü.
Bush-Ebu Sufyan Bin Kumu-Guantanamo Kampı-El Kaide'nin Bingazi saldırısı.
Yani sadece Obama değil esirleri salıverip, sonra onlardan terörist devşiren.
Çünkü Obama'dan önce Beyaz Saray'da Bush vardı, 2008'de başkanlığının son aylarında Guantanamo'dan 600 El Kaideciyi serbest bıraktı. İçlerinde biri vardı ki diğerlerinden farklı bir isimdi en azından çok daha tehlikeliydi ama o da salıverildi.
Ebu Sufyan Bin Kumu, o adam 2008'de Guantanamo'dan çıktıktan sonra Ortadoğu'ya döndü, ve 11 Eylül 2012'de Bingazi'de biri büyükelçi 4 Amerikalının öldürüldüğü Konsolosluk Baskınını gerçekleştirdi.
Bingazi saldırısı Ortadoğu'daki denklemler adına da Amerikan iç siyaseti adına da ayrı birer hesaplaşma sayılabilir.
Ama asıl konuya gelelim. Siz teröristleri yakalayıp, hapsediyor sonra serbest bırakıyorsunuz ardından bu adamlar dünyaca ünlü teröristler oluyor.
Serbest bırakmak tamam da ya sonrası? Bir Guantanamo ya da Irak'taki Bucca cezaevinde kalmış tipleri, sıradan ülkelerin istihbaratları bile takip altına alır, gözden kaybetmez çünkü bu adamlar olağan şüphelidirler.
O halde Obama ya da Bush bunların serbest bırakılma emirlerini veriyor, CIA de gözünü yumup, bunların terör örgütü kurmalarına müsaade ediyorsa, bu iş Obama'yı da Bush'u da aşmış demektir.

SON DAKİKA