Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

26 Eylül 2016, Pazartesi

HAMAS terör örgütü, PKK değil, öyle mi?

Filistin'de 2006 yılında kayıtlara "Ortadoğu'nun ilk demokratik seçimi" olarak seçimlerinin galibi olan Hamas, AB'nin terör örgütleri listesinde.
Çıkarılması gündeme geldiğinde kıyamet kopuyor.
Son olarak yine öyle oldu.

Avrupa Adalet Divanı'nın 10 hukuk danışmanından biri olan Eleanor Sharpston, Hamas'ın AB'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğini söyledi.
Sen misin bunu gündeme getiren?
İsrail anında sert tepki gösterdi, hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan sadece bir görüş olarak ortaya atılan bu fikri asla kabul etmeyeceği gibi ABD ile AB'ye çağrıda bulunup, Hamas'a daha fazla baskı yapılmasını istedi.

Avrupa'nın her hangi bir şehrinde, Hamas'ın bayrağını asmak, Hamas ile ilgili toplantı yapmak, gösteri gerçekleştirmek gibi bir duruma tanık olamazsınız.

Hamas'ı bir kenara bırakın, Hamas'ın kontrolünde olan Gazze'ye yönelik İsrail'in o kanlı katliamlarında bile taraf olmak cezayı gerektiriyor, Batı dünyasında.
2009'daki saldırılar sonrası formasının altına, üzerinde "Gazze'ye sevgilerle" yazılı tişört giyen Mısırlı futbolcu Muhammed Ebu Terika'nın FIFA tarafından aldığı ceza hala hafızalarda.
O cezaya gösterilen gerekçe ise futbol maçlarında siyasi sembollerin yasak olmasıydı.

Hamas'ı da Hamas'ı çağrıştırdığı için Gazze'yi de kenara bırakın, Filistin'e destek vermek bile suç sayılıyor, çoğu zaman.
Daha geçen ay Şampiyonlar Ligi maçında İskoçya'nın Celtic takımı ile İsrail ekibi Hapoel Be'er Sheva arasında oynanan futbol maçında Celtic taraftarları tribünde Filistin bayrakları açmışlar, UEFA tarafından da cezaya çarptırılmışlardı.

Yani Avrupa'nın teröre tutumu bu kadar katı, hem de terörden kasıtları, evleri, toprakları yıllardır işgal altında olan, arazileri, camileri gasp edilen, eli tetikte gezen İsrail askerleri tarafından sokak ortasında yargısız infaz edilen, insansız hava araçlarıyla hunharca katledilen Filistinliler.
Çünkü o Filistinliler, bu daha bir çok insanlık dışı saldırıya karşı kendilerini korumak adına direniyorlar ve Batı dünyası, evlerine giren hırsıza, katile karşı kendini savunan insanları terörist olarak görüyor.

Arada birileri çıkıp, "bunlar terörist" değil dediğinde de cezayı yapıştırıyor.
Tıpkı 2 Eylül'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşanan olay gibi.
O gün Viyana'da PKK terör örgütünün bir propaganda mitingi vardı, ana caddede PKK'lılar, ellerinde terörist örgüt liderinin posterleri, terör örgütü paçavraları ile yürüyorlardı. Yoldan geçen bir Türk taksici, bu manzarayı görünce, tepkisiz kalamadı, PKK'lılara "teröristler" diye bağırdı.
Olay polise intikal edince, Avusturya polisi, "sen PKK'lılara nasıl terörist dersin" diye Türk taksiciye para cezası kesti.

Batı dünyasının teröre bakışı böyle, Filistinli terörist, Filistin'e destek veren suçlu.
PKK sözde AB'nin ve ABD'nin terör örgütleri listesinde yer almasına rağmen aslında onlar için terör örgütü falan değil, insani bir dernek ancak PKK'ya "terörist" diyen suçlu.
FETÖ de öyle, darbe yapar, masum insanları katleder ama CIA tarafından "dini bir hareket" olarak tanımlanır.

SON DAKİKA